Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с електрониката на 147-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с електрониката на 147-ца

Здравейте алфисти,
    Имам един въпрос дано някой компетентен ми помогне.
    Имам алфа 147 и от няколко дни при палене ми изписва надпис "MOTOR CONTROL SYSTEM FAILURE" и светва жълта лампичка с формата на двигател на таблото. След това надписа се маха, а лампата продължава да свети постоянно. Колата иначе върви и няма други проблеми. Незнам дали отчита, че има някакъв проблем с двигателя или нещо по електрониката се е скапало. Ако някой може да каже за какво става въпрос. Тия дни ще я карам на диагностика ама сега нямам време, та за това питам.

Първоначално публикувано от ivo_pv Покажи съобщение
    Здравейте алфисти,
    Имам един въпрос дано някой компетентен ми помогне.
    Имам алфа 147 и от няколко дни при палене ми изписва надпис "MOTOR CONTROL SYSTEM FAILURE" и светва жълта лампичка с формата на двигател на таблото. След това надписа се маха, а лампата продължава да свети постоянно. Колата иначе върви и няма други проблеми. Незнам дали отчита, че има някакъв проблем с двигателя или нещо по електрониката се е скапало. Ако някой може да каже за какво става въпрос. Тия дни ще я карам на диагностика ама сега нямам време, та за това питам.

Най-вероятно е ламбда сонда. Поне при мен това е проблема, но за да не гадаеш по добре мини на диагностика.

Comment

Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщение
      Най-вероятно е ламбда сонда. Поне при мен това е проблема, но за да не гадаеш по добре мини на диагностика.
      Мерси, ще я пусна на диагностика пък ще видим.

Comment

никой освен диагностиката не може да ти каже
        Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

аз го имах същият проблем. На диагностиката ми казаха че е ламбда сонда, смених я обаче нямаше резултат. В един сервиз ми казаха да търся нов компютър. Аз отидох при един познат елконаджия, оня я ръчка половин ден и се оказа, че единият проводник(масата) на едната сонда беше прекъснат в компютъра. Пуснахме му външна маса и всичко е ок.
          alfa 147 2.0 ts

Comment

Working...
          X